Τρίτη, Μαρτίου 06, 2007

Ανδριάνα Μπάμπαλη / Γιώργης Χριστοδούλου - In the KITSchen

Απο την Πέμπτη (μεθαύριο) και για τις υπόλοιπες Πέμπτες
του Μαρτίου , στο GazARTE .

Και με video να τρέχουν
απο πίσω , και με celebrity συμμετοχές , χαϊλίκια δηλαδή .

In The KitSchen

Εγώ - keyboards , ενορχήστρωση ,
Γιάννης Οικονομίδης - τρομπέτα , fluegelhorn ,
Βαγγέλης Τζάτσος - μπάσο , ηλ. κιθάρα ,
Βαγγέλης Καλαμάρας - τύμπανα .

(τσεκάρετε και το myspace μας ...)

15 σχόλια:

Leigh-Cheri είπε...

Καλά, εσύ εδώ δεν είσαι, με τον Ορφέα; Θεσσαλονίκη, θέλω να πω;
Θα σε φαν οι δρόμοι, μου φαίνεται;-)

Ενδιαφέρον ακούγεται το In The KitSchen. Υπάρχει περίπτωση να το φέρετε και κατά τον Βορά;

meez είπε...

Είμαι στο καθιερωμένο πήγαινε-έλα...
Την τελευταία βδομάδα άλλαξα 4 πόλεις ...

αίνηγουέη ,
το kitSchen είναι καταπληκτικό , μόλις κάναμε τη τζενεράλε και πάει θαυμάσια !
Είμαι εντυπωσιασμένος και με το χώρο (GazARTE) .

Μακάρι να σκάσει Θεσσαλονίκη , θα το προσπαθήσουμε , άλλωστε έχουμε και δεύτερο σαλονικιό στη μπάντα .

Leigh-Cheri είπε...

Μακάρι!
Εγώ θέλω πάρα πολύ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να ρθείτε!

Καλή αρχή...Καλή συνέχεια...

Ελπίζω να σας δούμε κι εμείς...

Ανώνυμος είπε...

Σας είδα χθες, είστε SUPER!!!
όλο το concept είναι πολύ καλό...
Χθες αποκτήσατε μερικούς ακόμα fans!
Εύχομαι να συνεχιστούν αυτές οι καλές εμφανίσεις.

Υ.Γ. Όσοι δεν έχετε πάει, σπεύσατε!!!

meez είπε...

thanx κατερίνα .
αυτή η Πέμπτη (29/3) θα είναι η τελευταία .

Leigh-Cheri είπε...

Ααα! Ωραία!
Και μετά; Θεσσαλονίκη; :-)
(Πες ναι!)

meez είπε...

κάτσε καλέ να μας φωνάξουνε ....

το ψιλοβλέπω να γίνεται τέλη απρίλη ορ σάμθινγκ...

Leigh-Cheri είπε...

Φτου ρε, να μην είμαι επιχειρηματίας!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχω το εξής πρόβλημα: επί σειρά ετών, θέλω να συμπαθήσω τη Μπάμπαλη ως καλλιτέχνιδα. Τη φωνή της, τον τρόπο που τη χειρίζεται, τη μουσικότητά της, την κίνησή της. Δεν μπορώ με τίποτα. Και δεν θέλω να την αντιπαθήσω, διάολε! Ρε παιδί μου, είναι ένα άχρωμο πλάσμα. Εντελώς. Θα πει κάποιος, πολλές φορές, το άχρωμο είναι χρήσιμο, μουσικά. Συμφωνώ, αλλά δεν είδαμε κάποια εφαρμογή του στην περίπτωσή μας. Αυτό δε που μου κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι γιατί εξαφανίζονται άτομα του ποπ χώρου όπως η Κυρμιζή (φωνάρα) και προωθούνται άτομα με αναιμικές επιδόσεις.

Συγχωρήστε μου την όποια κακία, αλλά δεν είναι πρόθεσή μου. Δεν έχω τίποτα με την κοπέλα. Σωστές φωνές θέλω να ακούω, ή έστω φωνές σαν την Τσαλίγω, που ναι μεν είναι φάλτσα, αλλά όταν δεν μπλέκεται δυτικότροπο άκουσμα και ξαμολύσει τα μόριά της, είναι Θεά. Ή κάτι παραπάνω από Θεά, όπως θα έλεγε η Άντζελα. Ημίθεα. :)

meez είπε...

μάλιστα .
όχι , η ανδριάνα δεν είναι άχρωμο πλάσμα .
αν ήταν , σαφώς και δε θα είχες αυτή την προδιάθεση να τη συμπαθήσεις .
είναι απλά χαμηλών τόνων .
αν σ' αρέσει η tsaligo ας πούμε , που δίνει κάτι παραπάνω απο "όλα" , η ανδριάνα είναι το άλλο άκρο .
διακριτική , θα την έλεγα .
ίσως το παρακάνει και χάνει , δεν ξέρω ...
την Κυρμιζή την "έφαγε" ο άντρας της απ' όσο ξέρω (ήταν φίλη της ανδριάνας μέχρι που έκοψε το τραγούδι και τις φιλίες) .
εγώ τη γούσταρα αρκετά , όπως και η ανδριάνα επίσης .
είχε όμως άλλες αδυναμίες - προφοrrά .

Ό,τι και να λέμε , η Ανδριάνα είναι μια απο τις πάρα πολύ λίγες περιπτώσεις τραγουδίστριας με μυαλό και αισθητική , μουσικές γνώσεις (αυτό κι αν είναι σπάνιο) , και δημιουργικότητα .

Μάλλον θα πρέπει να τη δεις στο live .

αίνειγουέη
υγεία .

Ανώνυμος είπε...

Για να μην κατηγορηθώ για εμπάθεια, να σημειώσω πως δεν είμαι "του χώρου", ούτε έχω απωθημένα ή συμπλέγματα. Απλά, μου αρέσει η μουσική.

Την προδιάθεση την έχω λόγω διαίσθησης και επειδή δεν κάνει καραγκιοζιλίκια. Μπορεί επίσης να έχει όλα τα ανθρώπινα και μουσικά καλά του κόσμου, αλλά η προσωπική μου γνώμη είναι πως δεν είναι καλή τραγουδίστρια. Όχι επειδή δεν κάνει αρκετά βιμπράτα για το αυτί του Έλληνα. Όχι επειδή δεν κάνει κονσομασιόν, κλείνοντας το ματάκι με νάζι. Αλλά, επειδή -πιστεύω- πως δεν το "έχει" και αυτό την κάνει στα αυτιά μου "ξενέρωτη", "αδιάφορη". Παλιότερα, στο mp3.com, είχα ανακαλύψει φωνές στο ίδιο "στυλ", αλλά κλάσεις ανώτερες (και φυσικά, πανάγνωστες). Προσωπική γνώμη, ξαναλέω. Δεν έχω εξαπολύσει εκστρατεία εναντίον της κοπέλας!

Υπάρχει αυτό το παράξενο φαινόμενο στις μερες μας (ΠΑΝΤΟΥ και για τα ΠΑΝΤΑ): επειδή οι περισσότεροι είναι σούργελα, θεοποιούνται ή ωραιοποιούνται καταστάσεις και πρόσωπα που αποκλίνουν από το μέσο όρο (και είμαι σίγουρος πως το έχεις συναντήσει αυτό, λόγω της ιδιότητάς σου), συχνά χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είμαι αυτής της σχολής.

Το παράδειγμα της Τσαλίγως, το έδωσα για να γίνει κατανοητή η διαφορά μεταξύ μιας φάλτσας τραγουδίστριας και μιας σωστής... χορωδού.

Για την Κυρμιζή, δεν μπορώ να το καταλάβω το φάγωμα, αφού και ο άντρας της ήταν μουσικός (και μάλιστα καλός). Στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν ήταν σε σκυλάδικο, για να την ορέγονται διάφοροι! Επίσης, δεν νομίζω πως είχε προφοrrά, αλλά χρησιμοποιούσε τη φωνή της περισσότερο σαν όργανο και λιγότερο σαν ερμηνεύτρια, γι' αυτό και ακουγόταν "κάπως". Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν είμαι απολογητής κανενός, ούτε και θα γίνω.

Μια πολύ καλή, χαμηλών τόνων τραγουδοποιός, είναι η Αθηνά Ανδρεάδη. Δεν μένει στην Ελλάδα. Αν δεν την ξέρεις ήδη, δες εδώ:

http://www.athenaandreadis.com/

Νομίζω πως έχει γράψει ένα από τα πιο όμορφα ζεϊμπέκικα που έχω ακούσει τελευταία (Inside out).


Υ.Γ. 1: ωραία τα tom στο drips, θυμίζουν ηρωικές εποχές :)

Y.Γ. 2: ο Χριστοδούλου, μου αρέσει πολύ και νομίζω πως είναι ιδανικός για το στυλ του

Υ.Γ.: 3: η ιδέα της παράστασης, ήταν σούπερ, αλλά εγώ ήμουν στα ξένα...

meez είπε...

αγαπητέ πέτρο (όχι πελεκάνε) .

okay , μπορεί και να μην είσαι του χώρου , δεν έχει σημασία .
Όποιου χώρου και να είσαι όμως , πρέπει να ξεχωρίζεις 2 τραγουδίστριες με εντελώς διαφορετικό στυλ .
Ο τρόπος που τραγουδάει η Ανδριάνα δεν είναι ούτε κλασσικοέτσι , ούτε φόλκ .

Ναι , κάτι μου θυμίζεις με αυτή τη δουλειά του Ανδρέου , ωραία . Πολύ ωραία θα έλεγα για να συμμετέχουν και Έλληνες .
Δεν έχει όμως καμιά σχέση με το θέμα μας .
Καμία !

Να μου συγκρίνεις την Ανδριάνα με τραγουδίστρια τύπου tracey thorn , το δέχομαι , αλλά κάτι μεταξύ μακ κέννιτ - ρίκι λη τζόουνς ...
άσχετο .
εντελώς .
Και δε λέω οτι δε μ' άρεσε η κοπέλα , μ' άρεσε και πολύ μάλιστα , κι ευχαριστώ που μου τη σύστησες .

Δεν είναι ανάγκη να σ' αρέσει η Ανδριάνα .
Απο τη στιγμή όμως που - όπως βλέπω - δεν αντιλαμβάνεσαι το στυλ που εκφράζει , αλλά (όπως πολοί) την κρίνεις με άλλα κριτήρια , δεν είναι σωστό να την κατηγορείς δημόσια .

Και 'γώ θεωρώ άφωνη (και κακόγουστη) τη Γλυκερία .
Αποφεύγω να ανοίξω κουβέντα .
Κινείται σε εντελώς άλλο χώρο , δε με νοιάζει .
Ίσως κι εγώ να μη καταλαβαίνω τι διαφορετικό έχει η Γλυκερία απο τη Στανίση .
Γι αυτό και δεν ασχολούμαι .

- thnx για το drips
- θα προτιμούσα να ήξερα σε ποιόν μιλάω .

cats

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που έγραψα 632.518 φορές τα "προσωπική άποψη", "νομίζω", "για να μην παρεξηγηθώ" κ.λπ. Τελικά, κατάφερα το αντίθετο...

Η Αθηνά αποτελούσε άσχετο θέμα. Όχι σύγκριση, πρόταση. Την είχα βρει τυχαία από το ραδιόφωνο του BBC (βάζουν αρκετά φεστιβάλ σε streaming και ήταν σε κάποιο WOMAD). Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Εκεί ήταν περισσότερο ethno-κατάσταση, αλλά όχι ιδιαίτερα καλή ποιοτικά -πλην της φωνής, αν και φαινόταν λιγότερο "δουλεμένη". Ο δίσκος της δεν φαίνεται να έχει σχέση με το αρχικό στυλ που είχε διαμορφώσει, αλλά όσα άκουσα στο myspace, μου άρεσαν (περιμένω το cd από το amazon).

Για το μήλο της έριδος τώρα... Το αν αντιλαμβάνεται ο Χ το στυλ που πρεσβεύει ο Ψ, είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να αποδειχτεί, γι' αυτό και δεν το συνεχίζω. Μάλλον μπλέχτηκες με την Αθηνά και πιάστηκες από εκεί, οπότε μου λες πως συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια. Είχα βάλει την αναφορά στο τέλος του μηνύματος και νόμιζα πως ήταν ξεκάθαρη. Τέλος πάντων, νομίζω πως λύθηκε το θέμα, οπότε διαγράφουμε τη συγκρατημένη οργή στο πρώτο μισό του μηνύματός σου.

Πάμε παρακάτω.

Άλλο "κατηγορία", άλλο κρίση. Θα μπορούσα να δεχτώ πως ίσως με βρίσκεις αγενή και κρίνεις τον τρόπο μου "άκομψο", ίσως λόγω της όποιας σχέσης σου με την κοπέλα. Εγώ τον βρίσκω απλά ευθύ και σίγουρα δίχως ύβρεις. Όμως, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να το θεωρείς "κατηγορία", αφού είμαι στο "δικό σου" σπίτι (blog). Δεν είναι, πάντως.

Η Γλυκερία με τη Στανίση, απέχουν έτη φωτός, αν και συγκλίνουν στο ένα κακό: την επιτήδευση. Αυτό, χαλάει πάντα όλη τη σούπα.

Δεν είμαι της σχολής που πιστεύει πως π.χ. οι οδοντίατροι δεν πρέπει να εκφέρουν γνώμη για τις ραφές των καλτσών. Αν αυτή είναι κόσμια (όσο ωμή και να είναι), ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Κάθε νοήμων άνθρωπος, μπορεί να ξεχωρίσει τη θεωρούμενη "αυθεντία" από μια υποκειμενική εκτίμηση.

Εξέφρασα μια γνώμη (γιατί τα υπόλοιπα αναλώθηκαν σε εξηγήσεις και επεξηγήσεις). Με αυτή μπορεί να συμφωνούν πολλοί και να διαφωνούν άλλοι τόσοι. Δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για την ομορφιά (ευτυχώς), αν και πολλές φορές η χρονική απόσταση, είναι ο καλύτερος βοηθός που έχουμε. Υπάρχει, όμως, το κριτήριο της αντιπαραβολής (αν και δεν έκανα συγκρίσεις -πλην της Κυρμιζή, που ήταν περισσότερο απορία, γιατί ήταν από τα καλά ποπ δείγματα και χάθηκε ξαφνικά).

Η επισήμανση "δεν είμαι του χώρου", γράφτηκε για να μη θεωρηθεί πως είμαι κάποιο μίζερο ανθρωπάκι και χύνω χολή πίσω από την οθόνη μου. Ένας από τους καλούς κανόνες του blogging, είναι να μη γράφεις όσα δεν θα έλεγες κατά πρόσωπο. Τον ακολουθώ.

Μιλάς στον Πέτρο Κάσδαγλη, χρόνιο ακροατή (αν και πολύ στρατιωτικό μου κάνει το νι-και-σίγμα). Τηλέφωνα δεν θα ανταλλάξουμε, γιατί έχω δεσμό (πλάκα κάνω -να το γράψω τρεις φορές, να μην παρεξηγηθώ πάλι;!;). Όμως, είμαι πρόθυμος να δεχτώ ότι μπορεί να θεώρησες πως κάποιος κακεντρεχής ρίχνει τη λάσπη του, όπου μπορεί. Αλλά και πάλι, δεν υπάρχουν αποδείξεις, αν δεν κινηθεί το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικής Μουσικής Διαφωνίας. Χλωμό, ε; :)

Γι' αυτό, καμιά φορά χρειάζεται απλά να έχουμε πίστη στους ανθρώπους. Διαφορετικά, νομίζω πως υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης σχολίων στο Blogger -και δεν θα δυσανασχετήσω καθόλου, αν αυτό κρίνεις ορθό.

Περιμένω α) μουσικές προτάσεις αν ανακαλύψεις κάτι καινούριο και β) νέα tracks στο myspace (δηλώνω ξεδιάντροπα πως θα χρησιμοποιήσω αυτό, για να τα φορτώσω στο ipod -> http://www.unblockr.net/myspace/musicdownloader/)

meez είπε...

okay Πέτρος .

Ας μη συνεχίσουμε την κριτική της κριτικής γούστου .

Προτάσεις θα ακολουθήσουν σε ποστάκιο .

Πι.Ες. τρομερό το κλεφτήρι , δεν το ήξερα .
Η ποιότητα όμως είναι χάλια (96kb/22.050 Hz) .

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ :)

Υ.Γ.: Ναι, ξέρω, αλλά για το δρόμο (π.χ. μετρό, ψώνια), τρώγεται. Πρακτικά, ανάλογη ποιότητα έχει και η ραδιοφωνική εκπομπή (και λίγο χειρότερη, αφού οι περισσότεροι παίζουν mp3).

Άλλες φορές τα ηχογραφώ εσωτερικά, αλλά δεν έχει και τόσο νόημα, αν δεν είναι ήδη σε καλύτερη ποιότητα (αφού δεν πρόκειται να γεννηθούν από το πουθενά οι συχνότητες που δεν υπάρχουν).