Σάββατο, Ιουνίου 02, 2007

Espresso doppio - 6 ευρώ


Ένα διπλό espresso , stretto παρακαλώ .

- Με αφορμή το οτι αυτή τη στιγμή κάποιοι φίλοι πίνουν θεϊκό καφέ στη Verona - με 70 λεπτά , σκέφτηκα να ξεθάψω αυτή την περυσινή
φωτογραφία-απόδειξη .

Ψευτοτρέντικο ξενοδοχείο στην "πρωταθλήτρια κακογουστιάς" Ασπροβάλτα , όπου αναγκαστικά έμεινα (για δουλειά) και αναγκαστικά ήπια το καμμένο lavazza που σερβίρανε .
Μάλιστα , όταν τους είπα "να μην τρέξει πολύ το νερό" (το κλασικό δηλαδή αφού δεν ξέρουν τι είναι το stretto και σερβίρουν πάντα σούπα με γεύση σταχτοδοχείο) , μου το φέρανε σε μονό φλυτζανάκι .

Όχι αναγκαστικά αλλά , μάλλον απο τη μαλακία της βιαστικής στιγμής , το πλήρωσα .

Έχω ακόμη την αυθεντική (εικονιζόμενη) απόδειξη .
Για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω τι ακριβώς πρέπει να κάνω .
Αν κάποιος ξέρει ας μου πει .

4 σχόλια:

bbchris είπε...

Για την τιμή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, από την στιγμή που εκδίδεται νόμιμη απόδειξη.

Για την ποιότητα του καφέ όμως, τον επιστρέφεις πάραυτα πίσω και απαιτείς να σου φέρουν αυτό που παράγγειλες.

Leigh-Cheri είπε...

Καλά, άσε!
Αυτό το συζητούσα και μ` έναν φίλο μια μέρα. Αν ήμουν τουρίστας στην Ελλάδα και πλήρωνα τόσο τον καφέ, δεν θα ξαναρχόμουν.
Και είμαι και φαν του καφέ, γμτ!

Τι ψάχανεις όμως;
Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στο αναψυκτήριο του Δήμου (Πεδίον Άρεως) που είναι και self service, παρακαλώ, παίρνεις τον φραπέ με 3 ευρώ!!!
Την επόμενη φορά θα τον πάρω απ` το σπίτι μου και θα πάω εκεί να τον πιω βλέποντας τις χελώνες στα ποταμάκια.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν σε ικανοποιεί ποιοτικά το προϊόν (π.χ. άψητο φαγητό, ανάλατο, με υλικά που είχες ζητήσει να μην υπάρχουν κ.ο.κ.), τότε μπορείς να το επιστρέψεις και να απαιτήσεις να σου το φέρουν όπως το ζητάς.

Αν θεωρείς πως η τιμή είναι υπερβολική και δεν έχεις λάβει γνώση πριν την παραγγελία σου (εμφανής κατάλογος), τότε μπορείς να αποχωρήσεις χωρίς να πληρώσεις.


Αυτά είναι -χονδρικά- τα δικαιώματά σου. Να προσθέσω πως δεν υπάρχει πια κουβέρ και η παγαποντιά που πάνε να κάνουν με το να σου φέρνουν υποχρεωτικά ψωμία ή/και να χρεώνουν τα σερβίτσια, είναι παράνομη. Επίσης, υποχρεούνται να σου φέρουν χωρίς χρέωση πόσιμο νερό βρύσης και αν δεν υπάρχει, αντίστοιχη ποσότητα (ποτήρι) εμφιαλωμένου.

filmlover είπε...

Όλα τα λεφτά η φωτογραφία!!