Πέμπτη, Αυγούστου 12, 2010

Σιχαίνομαι την Αθήνα και τους "αθηναίους" !









Ναι , μεγαλώνοντας στη Θεσσαλονίκη άκουσα διάφορα για την Αθήνα και τους Αθηναίους .


Όταν λοιπόν άρχισα τα πάρε-δώσε με δαύτους, έλεγα "εντάξει μωρέ , υπερβολές ! , το ίδιο πράγμα είναι" .


Όταν λοιπόν μετακόμισα και κυκλοφορούσα με σαλονικιώτικο ΙΧ, ξαφνικά είδα οτι δεν είναι και τόσο αμερόληπτοι οι "αθηναίοι" .


Ναι , μέχρι που άκουσα "γύρνα πίσω στη βουλγαρία" κλπ …


Η μεγάλη πλάκα βέβαια ήταν η διαπίστωση της ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ αλλαγής συμπεριφοράς των "αθηναίων" συνοδηγών όταν πρωτοκυκλοφόρησα με αθηναϊκές πινακίδες αλλά και με "μεγαλύτερου πρεστίζ..." αυτοκίνητο .

Παραχώρηση προτεραιότητας , ευγένεια , δουλοπρέπεια … , κανονικά !


Και βέβαια , τώρα πια , που έχω παρκαρισμένο το αυτοκίνητο και κυκλοφορώ κυρίως με το ποδήλατο , είναι απλά απερίγραπτο .

Νομίζω πως αυτό απο μόνο του θέλει μπλόγκ αφιερωμένο στην "Απίστευτη συμπεριφορά των αγράμματων ηλιθίων κατοίκων της Αττικής" .


Ας τα πάρουμε λοιπόν απ' την αρχή .


Η πρώτη εικόνα που αντίκρυσα ερχόμενος για δουλειές στην Αθήνα , ήταν τα στενά γύρω απο το σταθμό Λαρίσης .

Βρωμιά , μαύρα ξηλωμένα πεζοδρόμια , άσχημες πόρνες , κοντοί - σκυμμένοι - σκυθρωποί άνθρωποι .


Τώρα , 17 χρόνια μετά , και 8 χρόνια που ζω στην Αθήνα , βλέπω γύρω μου :

1. η βρωμιά των δρόμων και τα ξηλωμένα πεζοδρόμια δεν είναι μόνο στο κέντρο , αλλά σε όλη την Αττική και κανένας δεν δίνει σημασία .

2. οι άσχημες πόρνες (μιλάω για τις Ελληνίδες) , είναι παντού και είναι και κοκκαλιάρες με ψεύτικα βυζιά (μπλιάχ…) . Επιπλέον , η πόλη βρίθει πούστηδων.

3. οι κοντοί - σκυμμένοι - σκυθρωποί άνθρωποι είναι οι "αθηναίοι" , ή έστω , οι ταλαίπωροι "αθηναίοι" .

Αρχικά τους χαρακτήριζα ως "γκρίζους" .

Ομολογώ πως , τόσα χρόνια μετά , έχω αναπτύξει κάποια συμπάθεια προς τους "γκρίζους" , αφού κατάλαβα πια πως οι κακοί , οι επικίνδυνοι , είναι οι "άλλοι".

Οι "άλλοι" είναι κατα βάθος "κοντοί - σκυμμένοι - σκυθρωποί " αλλά επιφανειακά φαίνονται ευτυχισμένοι , λαμπεροί και καθαροί .

Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τον όρο "βλάχος" σαν κάτι υποτιμητικό και γελάνε όταν τους λές οτι δηλώνει καταγωγή ή φυλή .

Είναι αυτοί που βλέπουν με συμπάθεια τη Θεσσαλονίκη , επειδή είναι όπως ακριβώς λένε "το μέρος που γαμάμε" και επειδή για να το πετύχουν αυτό, θα πάνε πιο απενοχοποιημένα στο σκυλάδικο , και θα χρησιμοποιήσουν τον τάδε "φίλο" τους για να τους φέρει καλό stuff .

Όταν επιστρέψουν , θα πούνε αστεία για τα σουβλάκια , για το "με" και το "σε" και θα συμφωνήσουν οτι η Σαλονίκη έχει ωραίες γκόμενες και γκόμενους αλλά είναι σκυλούπολη που το μόνο που εξάγει είναι ο Ρέμος και ο Καρράς .

Είναι αυτοί που προβάλλουν συνέχεια και επιδεικτικά την αμφισεξουαλικότητά τους (ή την ομοφυλοφυλία τους) , σα να είναι κάποιο ιδιαίτερο προσόν !


Για να σοβαρευτούμε και περισσότερο , είναι "αυτοί" , ακριβώς "αυτοί" που φοροδιαφεύγουν απ' το πρωί ως το βράδυ , λαδώνουν παντού , ανοίγουν το παράθυρο και πετάνε σκουπίδια στο δρόμο , καπνίζουν παντού , περνάνε με κόκκινο .


Ναι , πλέον μπορώ να πω χωρίς καμία αμφιβολία οτι σιχαίνομαι αυτή την πόλη , αλλά ακόμα περισσότερο , σιχαίνομαι τους "αθηναίους" .


ΥΓ.θα παρατηρήσατε οτι τους αθηναίους τους αναφέρω πάντα σε εισαγωγικά .

Σαφώς και δεν αναφέρομαι σ' αυτούς που κατάγονται απο την Αθήνα .

Οι "αθηναίοι" (ή "αθηνέοι" , ή "αθηνέζοι") ζούνε παντού , αλλά κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και στην Πελλοπόνησο (όλως τυχαίως…) .

Δυστυχώς , τα τελευταί χρόνια , η Θεσσαλονίκη έχει γεμίσει κι αυτή απο "αθηναίους" .

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'Δυστυχώς , τα τελευταί χρόνια , η Θεσσαλονίκη έχει γεμίσει κι αυτή απο "αθηναίους"':
εύχομαι μόνο να μη "βρίθει πούστηδων" η Θεσσαλονίκη, όπως η Αθήνα και οι πόρνες να είναι ψηλές, μελαχρινές, με θανατηφόρο σώμα και πάνω απο 1.75.
Ειλικρινά μου είναι δύσκολο να φανταστώ οτι αυτό το post και το "Επικίνδυνος Ελληνάρας" τα έγραψε ο ίδιος άνθρωπος! Πραγματικά συγχαρητήρια για το "Επικίνδυνος Ελληνάρας" και πραγματικά ντροπή σου γι' αυτό εδώ το post.

meez είπε...

σε ευχαριστώ πολύ που μου το θύμησες !

ξέχασα να αναφέρω οτι ένα απο τα χαρακτηριστικά των νεοέλληνων "αθηναίων" είναι να κρύβονται πίσω απο την ανωνυμία .

ΔΕΝ θα το σβήσω το σχόλιό σου , θα το αφήσω να επιβεβαιώνει τα λόγια μου .

Δεν πρόκειται όμως να πιάσω και κουβέντα με ανώνυμους .

Ανώνυμος είπε...

ναι, ενώ οι bloggers είναι μέσα στην επωνυμία!Όσο για το σχόλιό μου, το σβήσεις δε το σβήσεις, το ίδιο μου κάνει.

Ανώνυμος είπε...

"Επιπλέον , η πόλη βρίθει πούστηδων."

Νομίζω πως με μια δεύτερη σκέψη δεν θα το έγραφες έτσι. Μιλάμε για την πόλη στην οποία έγραψε ιστορία ένας μεγάλος μουσικός, ο Χατζιδάκις. Το τι έκανε στο κρεβάτι του, λίγο μας αφορά.

meez είπε...

Εννοείται οτι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το τι κάνει κάποιος στο κρεβάτι του . Πόσο μάλλον κάποιος που , κατα τ' άλλα είναι άνθρωπος που προσφέρει στην κοινωνία και στον πολιτισμό !
"Τα έχω" με αυτούς που λειτουργούν "πούστικα" , κάθε σεξουαλικής κατεύθυνσης !
Και απο τέτοιους ΒΡΙΘΕΙ πραγματικά η Αθήνα .
Απλά τυχαίνει , το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών (από ιδία εμπειρία) να είναι ομοφυλόφιλοι . Είναι μεγάλη συζήτηση , και έχει να κάνει με τα προφανή συμπλέγματα που δημιουργεί η διαφορετικότητα (αν μπορείς να την αποκαλέσεις έτσι πια...) , και βέβαια το lifestyle που επιβάλλει τους κανόνες συμπεριφοράς του λαμόγιου - fashion victim - πούστη .
Δεν αποκλείω βέβαια την περίπτωση ομοφυλόφιλου στην οποία η συμπεριφορά παραμένει αντρίκια (= τίμια - ειλικρινής) , απλά είναι σπάνιο .